Skid resor till Europa

Österrike | Schweiz | Italien | Sverige | Norge

Val Thorens - I skidområdet De Tre Dalarna FrankrikeVälkommen till Val Thorens i Frankrike, detta underbara skidområde. Tre Dalarna i Frankrike är även världens största skidområde. Här finns över 600 kilometer pister med över 200 liftar.
De Tre Dalarna innehåller dalarna Courchevel, Meribel samt Menuires. val Thorens är den skidort i De Tre Dalarna som ligger högst uppe, nämligen på 2350 meter över havet.
Här finns även mer att erbjuda förutom bara skidåkning, som iofs är huvudanledningen till att de flesta åker till val Thorens.
Val Thorens har även sporthall, god mat samt ett hett nattliv att erbjuda, så dagen slutar inte vid kl 18.00 utan då fortsätter dagen någonannanstans än i backen.

Skidfakta om val Thorens

Val Thorens ingår i De Tre Dalarna och är den högst benägna byn med sina 2350 meter över havet. Den högsta åkhöjden som skidsystemet har att erbjuda är på 3226 meter över havet och här finns mer än 600 kilometer pistlängder. Detta innebär att ni i princip aldrig behöver åka samma backe 2 gånger på en vecka.
För de som vill testa på off-pist åkning så kan Clacier De Peclet samt Aiguille rekommenderas, vi rekommenderar att ni besöker dessa område med skidguide. De största och bästa skidområden för offpist är i Courchevel dalen.
Snowboardåkare brukar ta sig till La Masse området.

Nöjesliv i Val Thorens

Som sagt dagen slutar inte vid kl 18.00 när det är mörkt, utan då är det dags för att få i sig en god matbit eller testa på Afterski.
För de som är intresserade av mat så finns det ett flertal resturanger såsom Le Scapin, Johns restaurant där dom serverar stora goda hamburgare eller La Bouitte som serverar god fransk mat.
Afterski är som bäst på Tango samt The Roastbeef.
Finns även en sida som handlar bara om Val Thorens. Och den kan ni hitta här.
Val Thorens och där kan ni läsa mer turistinformation och information om olika backar och vad det finns att göra i Val Thorens.Skidåkning i Europa
Länkar

Åka skidor i Sverige
Åre
Sälen
Åre med omnejd
Kläppen
Lindvallen i Sälen
Högfjället i Lindvallen
Tandådalen i Lindvallen
Hundfjället i Lindvallen
Vallåsen
Kungsbygget

Skidåkning i Norge
Hemsedal

Skidresor till Italien
Arabba
Canazei
Campitello
Champoluc
Cervinia
Cortina
Courmayeur
Livigno
La thuile
Monterosa
Madonna di Campilgio

Skidresor till Schweiz
Saas-Fee
Zermatt
ST Moritz
Verbier
Engelberg
Champery
Andermatt
Murren

Skidresor till Frankrike
Avoriaz
Chamonix
Grenoble
La Grave-La Meije
La Rosiere
Les 2 Alpes
Les menuires
Val Thorens
Serre Chevalier
Val d isere
Valloire
LesArcs
Serre Chevalier

Skidresor till Österrike
Badgastein
ST Anton
Saalbach
Kitzbuhl
Zillertal
Obertauern
Skidåkning i hela Europa | Copyright 2006 Skidresekatalogen