Skid resor till Europa

Österrike | Schweiz | Italien | Sverige | Norge

Skidresor till Frankrike - Skidåkning i de franska alpernaFrankrike har mer att erbjuda än Paris, Eiffel Tornet, Franska vinet samt alla de charmiga cafeer som Frankrike är känt för. Men nu är det ju skidresor till Frankrike vi skriver om.
Och självklart finns det skidbackar i Frankrike, här finns ett antal olika skidorter som erbjuder skidåkning av högsta klass.

De franska alperna ligger ju i alperna och det är i Alperna den största delen av skidåkningen sker i Europa. Alperna finns ju även i Österrike, Schweiz samt Italien.

Kort fakta om Frankrike

Frankrikes huvudstad heter Paris och sammalagt i landet finns det över 63 miljoner invånare. Landet ligger i västeuropa och frankrike har en kust mot Atlanten, Medelhavet samt Engelska Kanalen.
Frankrike gränsat mot Spanien,Andorra, Italien, Monaco, Schweiz, Tyskland, Luxemburg samt Beligen. Förutom landet i Europa så har Frankrike territorier i bla Karibien, Sydamerka, mf områden.

Det flockas årligen över 77 miljoner turister till Frankrike, även om en stor del av dessa turister kommer för att se Paris och dess kulturella sevärdheter så kommer det ändå många till Frankrike för skidåkningens skull. Skidresor til Frankrike är populärt hos oss Skandinavier.

Valutan i Frankrike är Euro. Språket som talas är Franska, men i de flesta turistområden så kan de flesta Engelska.


Frankrike för skidåkare

Så nu var det dags att beskriva skidåkningen i Frankrike. Som överallt i Alperna så kan ni hitta underbara skidbackar som är bra pistade, finns även offpist skidåkning.
Ja ni kommer att hitta det mesta och det bästa bland skidåkning i Frankrike.
Här finns städer såsom Val Thorens som har över 600 kilometer pistar, eller varför inte testa att åka skidor i Chamonix.Chamonix har varit en skidort sen 1700-talet och skidåkare har vallfärdats hit för att få ta del av dess sköna backar. I Chamonix finns ju även den berömda puckelpisten La Herse. Eller varför inte testa Avoriaz med dess 650 kilometer pistlängd. Här finns över 290 nedfarter, skidsystemet som du åker här i heter Les Portes du Soleil och är 12 skidorter som ligger i Frankrike samt Schweiz. Även i Avoriaz finns det möjlighet till puckelpister, här finns Le Mur i Les Crosets med dess 850 långa puckelpist.

Ja kort och gått så har de franska alperna mycket att erbjuda oss skidåkare.Skidåkning i Europa
Länkar

Åka skidor i Sverige
Åre
Sälen
Åre med omnejd
Kläppen
Lindvallen i Sälen
Högfjället i Lindvallen
Tandådalen i Lindvallen
Hundfjället i Lindvallen
Vallåsen
Kungsbygget

Skidåkning i Norge
Hemsedal

Skidresor till Italien
Arabba
Canazei
Campitello
Champoluc
Cervinia
Cortina
Courmayeur
Livigno
La thuile
Monterosa
Madonna di Campilgio

Skidresor till Schweiz
Saas-Fee
Zermatt
ST Moritz
Verbier
Engelberg
Champery
Andermatt
Murren

Skidresor till Frankrike
Avoriaz
Chamonix
Grenoble
La Grave-La Meije
La Rosiere
Les 2 Alpes
Les menuires
Val Thorens
Serre Chevalier
Val d isere
Valloire
LesArcs
Serre Chevalier

Skidresor till Österrike
Badgastein
ST Anton
Saalbach
Kitzbuhl
Zillertal
Obertauern
Skidåkning i hela Europa | Copyright 2006 Skidresekatalogen