Skid resor till Europa

Österrike | Schweiz | Italien | Sverige | Norge

Chamonix - Skidåkning i Frankrike vid Mont BlancDenna skidort som befinner sig i Frankrike är känt för att vara väldigt vacker med enorma möjligheter för alla skidåkare. Finns en större mängd backar för avancerade skidåkare, men även för nybörjarna samt de som är medelgoda skidåkare.
Så till vintern är detta område känt för dessa fina skidbackar och skidåkning, om somrarna besöks området av personer som vill bestiga eller klättra på Mont Blanc (4810 meter över havet) .
I Chamonix utfördes de olympiska vinterspelen 1924. En liten annan sak att säga om Chamonix är att denna stad inte bara är en skidort utan detta är en riktigt småstad där det finns inneboende året om.

Skidfakta om Chamonix

Denna skidort befinner sig vid vid det Vita Berget Mont Blanc som är centraleuropas högsta berg. Och på 1035 meter över havet så ligger denna franska skidort. Chamonix har ungefär 11.000 invånare året om.
Den högsta åkhöjden är på 3890 meter över havet och med en fallhöjd på 2807 meter över havet. Inom området Chamonix så finns här 147 kilometer pist.
De olika skidområdena som finns inom Chamonix är följande. Le Grand Montets som ligger på över 3270 meter över havet och här finns den legendariska puckelpisten Pylones
Samt även andra riktigt sköna offpist åkningsmöjligheter samt andra både avancerade samt lite svårare skidbackar.
För de som söker efter mer avancerade backar och lite backar för snowboardåkare så är det Le Flegere som gäller.
För de som är nybörjare eller har barn så är det Les Houches eller Les Bossoms som bör besökas, här är det som sagt lättare backar för nybörjare.
Vill ni testa att åka i Italien så är det Courmayeur som ligger i närheten, en dag i backarna i Courmayeur ingår i de flesta liftkort.

Nöjeslivet i Chamonix

Dags att göra stan osäker efter en dag full av skidåkning i långa och sköna backar, isåfall så finns det ett antal afterski ställen samt diskotek att välja mellan.
Ett par barer som vi vill rekommendera är Wild Wallabies och för den som är sugen på Afterski så är det South bar eller Bar du Moulin som gäller.
För de som senare vill gå vidare på lite diskotek eller nattklubbar så kan ni testa Dicks Tea Bar, Le Garage som är 2 undersköna nattklubbar.
De som inte vill gå på afterski utan först gå ut och få i sig något gott kan testa Albers ler eller Casa Valerio som är två trevliga restauranger.Skidåkning i Europa
Länkar

Åka skidor i Sverige
Åre
Sälen
Åre med omnejd
Kläppen
Lindvallen i Sälen
Högfjället i Lindvallen
Tandådalen i Lindvallen
Hundfjället i Lindvallen
Vallåsen
Kungsbygget

Skidåkning i Norge
Hemsedal

Skidresor till Italien
Arabba
Canazei
Campitello
Champoluc
Cervinia
Cortina
Courmayeur
Livigno
La thuile
Monterosa
Madonna di Campilgio

Skidresor till Schweiz
Saas-Fee
Zermatt
ST Moritz
Verbier
Engelberg
Champery
Andermatt
Murren

Skidresor till Frankrike
Avoriaz
Chamonix
Grenoble
La Grave-La Meije
La Rosiere
Les 2 Alpes
Les menuires
Val Thorens
Serre Chevalier
Val d isere
Valloire
LesArcs
Serre Chevalier

Skidresor till Österrike
Badgastein
ST Anton
Saalbach
Kitzbuhl
Zillertal
Obertauern
Skidåkning i hela Europa | Copyright 2006 Skidresekatalogen