Skid resor till Europa

Österrike | Schweiz | Italien | Sverige | Norge

Åre med omnejd - Åka skidor i Duved, Tegefjäll,Åre by,Åre björnen
Det enklaste sättet att ta sig till Åre är med bil. Dessutom får man väldigt stor rörlighet när man väl är uppe på sin skidsemester. Det finns även andra alternativ såsom buss, flyg eller tåg, beroende på vilket sätt man föredrar. I Åre har man cirka 100 nedfarter, 40 liftar, och 4 skidområden att välja mellan. Man kan åka skidor på 1274 meter över havet och få en fantastisk utsikt. Längsta nerfarten i Åre är 6.5 kilometer lång och den högsta fallhöjden är 890 meter. I Åre finns det utmaningar för alla, både erfarna skidåkare och nybörjare. För nybörjarna finns det mer än 50 gröna lifter att välja mellan. I Åre händer det under vintern alltid något kul. Men somrarna går inte förlorade för det. På somrarna är det nämligen väldigt populärt att åka hit för att vandra, åka skärmflyg eller varför inte ta sig upp med Kabinen till Skutans topp för att sen ta sig ner med mountainbike för downhill banan.

Duved


Vill man ha en skidort med lugnt tempo ska man bege sig till Duved. Det finns många nedfarter vilket gör att det aldrig blir trångt. Backarna är till och med så bra att skidlärare och proffs åker här på sin fritid. Framförallt är det variationen, vidden, fallhöjden och naturen i omgivningen som lockar mest. I Duved är snön ofta lätt och pudrig vilket ger en skön åkkänsla. Det finns många nedfarter att välja mellan. Många anser att fallhöjden är skön och pisterna som gjorde för att man ska kunna ta ut svängarna. Detta gör att det blir extra kul för både skidskoleleverna och snowboardåkarna. I Duved finns 11 liftar och 26 pister att välja mellan. Det finns 3 barnområden och 2 funparks.

Tegefjäll


I Duved hittar man även Tegefjäll. Hit är det bra att åka om hela familjen ska åka på skidsemester. Det bjuds verkligen på skidåkning för både stor som lite, gammal som ung. Här bor man i princip mitt backen med skidåkning och lift precis runt knuten. Här kan verkligen alla känna sig som hemma. I Tegefjäll hittar man förutom en grym offpiståkning ett Vildmarksspår som är fyllt med lokala djur som står för underhållningen. Här kan man få se hur bävrar arbetar, man kan se rävarna leka och man kan även se skogens konung, Älgen, spatsera runt. Är man villig att ta sig av skidorna kan man även få testa på hästkapplöpning. Från Tegefjäll det även väldigt lätt och bekvämt att ta sig över till Duveds backar eftersom dessa är sammanbyggda.

Åre by


Åk till Åre by om du vill ha mer puls, skidåkning i världsklass och ett uteliv man sent glömmer. Här hittar man Skandinaviens bästa skidåkning med många backar, varierande terräng och moderna liftsystem. Hit tar man med sig sina kompisar på deras livs fjällsemester. Det som framförallt lockar hit alla ungdomar utelivet med det stora utbudet av barer, restauranger och klubbar. Bor man i Åre är skiddagen verkligen inte slut bara för att liftarna stänger. De alla svåraste och de allra enklaste nerfarterna gör att det finns något för alla skidåkare. Eftersom Åreskutan är så stor som den är, hittar man nerfarter i alla vädersträck och riktningar. Till Åre By skidområde räknas Rödkullen, Ullådalen, Stendalen och Tväråvalvet. Totalt får man här 22 liftar och 60 pister. Det finns ett barnområde, två funparks och en halfpipe.

Åre Björnen


Åre Björnen är området för alla barnfamiljer. Här ligger allt på ett behagligt avstånd, både backar, liftar och restauranger. Området är verkligen anpassat för barn och barnfamiljer. Det märks framförallt på backarna som mest är nybörjar- och barnbackar. Liftarna är anpassade för de minsta. Det finns totalt 10 liftar och 17 pister. I Björnlandet, en sagoskog, kan barnen möta hela björnsläkten. Under den långa, spännande turen dyker det upp björnar och smådjur i olika åldrar. De sjunger, pratar, jobbar och åker skidor. En spännande tur som barnen tar sig igenom på sina skidor. Barnen har även sin egen after-ski, med fiskdamm och saft. Det finns även ett Barnens hus, som bara är till för barnen. Här kan de tillbringa en timme, en halvdag eller en heldag och hitta på massa spännande och roliga saker. Perfekt om föräldrarna vill bege sig till Åres liftsystem för lite mer utmanande skidåkning.Skidåkning i Europa
Länkar

Åka skidor i Sverige
Åre
Sälen
Åre med omnejd
Kläppen
Lindvallen i Sälen
Högfjället i Lindvallen
Tandådalen i Lindvallen
Hundfjället i Lindvallen
Vallåsen
Kungsbygget

Skidåkning i Norge
Hemsedal

Skidresor till Italien
Arabba
Canazei
Campitello
Champoluc
Cervinia
Cortina
Courmayeur
Livigno
La thuile
Monterosa
Madonna di Campilgio

Skidresor till Schweiz
Saas-Fee
Zermatt
ST Moritz
Verbier
Engelberg
Champery
Andermatt
Murren

Skidresor till Frankrike
Avoriaz
Chamonix
Grenoble
La Grave-La Meije
La Rosiere
Les 2 Alpes
Les menuires
Val Thorens
Serre Chevalier
Val d isere
Valloire
LesArcs
Serre Chevalier

Skidresor till Österrike
Badgastein
ST Anton
Saalbach
Kitzbuhl
Zillertal
Obertauern
Skidåkning i hela Europa | Copyright 2006 Skidresekatalogen